Ελένη Πλέσσα

Η Ελένη είναι Δικηγόρος, μέλος του ΔΣΑ από το 2003, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια από το Chartered Institute of Arbitrators (CIArb) από το 2010, περιληφθείσα από τους πρώτους στον Δημόσιο Κατάλογο Διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εκπαιδεύτρια στη Διαμεσολάβηση Δικηγόρων και Διαμεσολαβητών.
Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου ΜΑ in European Politics Business and Law του University of Surrey και απόφοιτος του διετούς μεταπτυχιακού επιπέδου προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) της Ε.Ε.Δ.Ε.
Τον Οκτώβριο του 2009, ξεκίνησε η ενεργός και αδιάλειπτη ενασχόλησή της με τη Διαμεσολάβηση, τόσο σε σχέση με τα εθνικά, όσο και με τα διεθνή δρώμενα. Έχει λάβει μέρος στα πλέον καίρια διεθνή συνέδρια για τη Διαμεσολάβηση: CMC Conference, ICC Mediation Competition (ως Κριτής 2015 και το 2019), κ.α. και έχει συμμετάσχει σε Διαμεσολαβήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ως Διαμεσολαβήτρια, έχει συνιδρύσει την εταιρεία RESOLVE Διαμεσολαβητές και αναλαμβάνει Διαμεσολαβήσεις που σχετίζονται με το εμπορικό και με το αστικό δίκαιο. Ο διεθνούς φήμης Διαμεσολαβητής Nicholas Pryor είπε για εκείνη: «Έχει ξεκάθαρα ταλέντο για τη διαδικασία και μία ενστικτώδη κατανόηση του πώς μπορεί να λειτουργήσει και του πώς μπορεί κανείς να ανακαλύψει και να διαχειριστεί τις ιδιαιτερότητες των ανθρωπίνων συμπεριφορών σε μία διαφορά».
Ως Εκπαιδεύτρια, ούσα μέλος της Άμισθης Ομάδας Εργασίας του Δ.Σ.Α. για τη σύσταση Φορέα Κατάρτισης Διαμεσολαβητών, συνέβαλε καίρια και αδιάλειπτα για δύο έτη, από τον Οκτώβριο του 2011, στις ενέργειες σύστασης, πρακτικής οργάνωσης και τελικά αδειοδότησης του Φορέα Εκπαίδευσης «Αθηναϊκό Κέντρο Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών (Α.Κ.Κ.Ε.Δ.)-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» η οποία συντελέστηκε τον Μάιο του 2013. Από την έναρξη των εργασιών του Φορέα μέχρι σήμερα συμμετέχει, ως εκπαιδεύτρια, στα προγράμματά του Α.Κ.Κ.Ε.Δ.
Παράλληλα έχει εκπαιδευτεί στη Σχολική Διαμεσολάβηση. Η Resolve έχει δημιουργήσει το Πρόγραμμα «ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΠΑΝΤΟΥ», το οποίο προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε σχολείου και περιλαμβάνει εκπαίδευση εκπαιδευτικών για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σχολικής βίας.
Ως Δικηγόρος, ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 2003 και από το Νοέμβριο του 2010 ξεκίνησε το δικό της γραφείο (Παπανικολάου, Τσιμπουράκης, Πλέσσα και Συνεργάτες) ενώ παράλληλα διατηρεί εξωτερική συνεργασία με εταιρείες ως νομική σύμβουλος.