Κατερίνα Σταθοπούλου

Εκτελεστική Διευθύντρια Investments & Finance Ltd

Η Κατερίνα Σταθοπούλου διαθέτει επαγγελματική εμπειρία 39 ετών, εκ των οποίων τα 36 στο χώρο της ναυτιλίας και της τραπεζικής.

Από το 2000 κατέχει τη θέση της Εκτελεστικής Διευθύντριας στην Investments & Finance Ltd, εταιρεία συμβούλων με γραφεία στον Πειραιά, η οποία δραστηριοποιείται στην παροχή χρηματοοικονομικών και επενδυτικών συμβουλευτικών υπηρεσιών σε ναυτιλιακές και άλλες επιχειρήσεις.

Ξεκίνησε την καριέρα της στη ναυτιλία το 1986 ως Assistant CFO στην Athenian Sea Carriers, έναν από τους παραδοσιακούς και αναγνωρισμένους ναυτιλιακούς ομίλους στην Ελλάδα και μεταπήδησε στον κλάδο των τραπεζών το 1992. Διετέλεσε επικεφαλής τραπεζικής χρηματοδότησης σε δύο ιδιωτικές τράπεζες, όπου ήταν υπεύθυνη για την ανάπτυξη των ναυτιλιακών δανειακών τους χαρτοφυλακίων, ενώ επίσης ήταν μέλος των Επιτροπών Πιστώσεων των συγκεκριμένων τραπεζών.

Η Κατερίνα είναι Jury Expert στην Ευρωπαϊκή Κομισιόν για θέματα Blue Economy, και Μέντορας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc in Shipping Management του Πανεπιστημίου Πειραιώς.  Η Κατερίνα κατέχει τη θέση Governor στο Διοικητικό Συμβούλιο του International Propeller Club, Port of Piraeus, έχει διατελέσει Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της WISTA International (2012-2018) και είναι ενεργό Μέλος της WISTA Hellas,  Μέλος του Greek Shipping Bankers Association, Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Blue Growth, Μέλος του ΔΣ του iforU,  Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Young Executive Shipping Forum και του Navigator.

Τέλος, από το 2012 είναι Λέκτορας Ναυτιλιακής Χρηματοδότησης στο Institute of Chartered Shipbrokers, από το οποίο έχουν αποφοιτήσει στελέχη που έχουν κερδίσει πολλά βραβεία και διακρίσεις, καθώς και εισηγήτρια στο DNVGL

Προσκαλείται συχνά ως ομιλήτρια ή συντονίστρια σε διεθνή ναυτιλιακά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διαθέτει πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, με κατεύθυνση στα χρηματοοικονομικά, από το University of Maryland (ΗΠΑ) και είναι περήφανη μητέρα δύο νεαρών κυριών, ηλικίας 24 και 26 ετών.

Δανάη Μπεζαντάκου
Έφη Καρακίτσου
Ματίνα Αντωνοπούλου
Ελένη Πλέσσα